Az új album mögött álló csapat

2022 év elején felkerestük a budapesti Y SOUND STUDIÓT. Brucker Bencének (hangmérnök az AWS zenekar frontembere, a Dal 2018-as győztese, így az Eurovíziós fesztivál résztvevője is…) és Demko Matyinak (TNT zenekar billentyűse, az X-Faktor munkatársa, felvidéki – Szepsi- származású gyerek!) felvázoltuk az elképzeléseinket. Azt mondták, mi jó arcok vagyunk, szívesen belevágnak velünk. Bence türelmes, empatikus és alázatos srác, ugyanakkor ultraprofi zenész, hangmérnök, hamar létrejött köztünk az a bizalmi légkör, amiben jó alkotni. Matyi több dalunkat meghangszerelte, hibátlan stílusérzékkel és nagy szívvel. Mivel élő albumot akartunk, szükség volt még két kiváló vendégzenészre, akik nemcsak a stúdiózenélést, hanem később az esetleges koncertfellépéseket is bevállalják velünk. Barille Pasquale (R-GO) barátom ajánlására ismerkedtem meg korábban Sümeghi Tamással (sok-sok zenei produkció dobosa, pl. Alapi Band), aki azonnal igent mondott a megkeresésre, s nagy örömünkre hozta magával a magyar basszusgitáros társadalom ikonikus képviselőjét, Takács Roland „Kanócot” (Ocho Macho zenekar és sok más produkció basszusgitárosa)… A srácoknak tetszett az igényes disco-retro-funk stílus, amit hoztunk, nagyot zenéltünk…

Szabó Ádámot Galántán kerestük meg, saját stúdiójában, a Gila stúdióban. Azt szerettük volna, hogy az album a megszületésében kötődjön a Felvidékhez is, nagyon megérintett minket Ádi élettörténete… Sok próbafelvételt készítettünk nála, és három dalt az albumról nála vettünk fel teljes egészében.

A Flash is Back együttes Sokkal Boldogabb c. zenei albumjának teljes és végleges hanganyaga novemberben készült el. Nagy zenei utazás volt. Az első új dalunk az Úgy fáj… volt. Utolsónak pedig az Akárki vagy c. dalt vettük fel, amely tulajdonképpen egy intró, egy következő album első dalához… ez milyen nagy!

Az albumon a dalaink többségét Laternik Laci énekli, aki vokálozik is a legtöbb számban. De egyet Zöld Pali is énekel (Elmondom neked), aki egyébként főleg billentyűzik, dobprogramot alkot, hangszerel pár nótát, és vokálozik is. Viola Laci két dalt énekel (Kicsit feladtam és Akárki vagy), akusztikus és elektromos gitáron játszik, de vokálozik is és hangszerel, ő vállalta magára a produceri munkát is. Kulcsár Lali billentyűzik és hangszerel. Vendégzenészeink a lemezen: Dobol, kongázik és perkázik Sümeghi Tamás, basszusgitározik (slap és fretless) Takács Roland „Kanóc”. Demko Matyi hangszerel és billentyűzik. A Kisfiú című dalt hárman énekeljük. (Lopez, Laci, Pali)

Hangmérnök, felvétel, editálás és mastering Brucker Bence és Szabó Gila Ádi.